Agenda

24 feb – 21 apr 2021

Verwend Nest Onderweg

Kinderworkshop@Nest

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er in februari weer een speciale thuis-editie van ons educatieprogramma Verwend Nest.

4 mrt – 2 mei 2021

III

Tentoonstelling@Nest

In deze tentoonstelling onderzoeken drie kunstenaars de betekenis van herhaling, waardering en toe-eigening. In zeven kamers, voor hen ontworpen door architect Donna van Milligen Bielke, vertellen zij een gelaagd verhaal over vriendschap, artistieke verwantschap en autonomie daarbinnen.

26 mrt – 30 apr 2021

Out and About

Nest@De Constant Rebecqueplein

Iedere vrijdag presenteert Nest een kunstwerk van een Haagse maker in de openbare ruimte. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken.

21 apr 2021    20:00

Artist Talk

Artist Talk@Nest

Op woensdag 21 april ben je van harte uitgenodigd voor een online Artist Talk met Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang en Mila Lanfermeijer over de tentoonstelling ||| in Nest, gemodereerd door de auteur Kate Briggs.

Archive

16 apr 2021

Out and About – Eugenie Boon

Tentoonstelling@Nest

Deze week presenteert Eugenie Boon haar nieuwe werk ‘At’e Wega!’, dat tot stand kwam na confronterend onderzoek naar de politieke en economische systemen die de relatie tussen Curaçao en Nederland vormen.

9 apr 2021

Out and About – Leslie Nagel

Tentoonstelling@Nest

Leslie Nagel presenteert vandaag haar werk op het grasveld voor Nest. Dit kunstwerk is op de wereld gezet om te performen. Het liefst ziet Leslie dit werk als een personage in een theaterstuk, misschien met andere kunstwerken.

2 apr 2021

Out and About – Willem Marijs

Tentoonstelling@Nest

In het kader van Out and About presenteert Willem Marijs vandaag ELOMA: het Elektromagnetisch Veld Orkest. Vrijdag 2 april de hele dag te zien op het grasveld voor Nest.

1 apr 2021    19:00

I Beg to Differ

Nest@Clubhouse

Op donderdag 1 april om 19:00 uur kan je meeluisteren en praten tijden het eerste gesprek met het designduo Glitterstudio. We gaan het hebben over het opzetten en runnen van je eigen studio in Den Haag.

31 mrt 2021

Verwend Nest Onderweg

Kinderworkshop@Nest

Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar is er in februari weer een speciale thuis-editie van ons educatieprogramma Verwend Nest.

26 mrt 2021

Out and About – Iliada Charalambous

Tentoonstelling@Nest

Het is een tijdelijk monument voor het hier en nu. Een poging om een bijeenkomst op te zetten die, tenminste tijdelijk, een netwerk en een publieke, gemeenschappelijke ruimte vormt.

18 feb 2021    20:00

Between the Lines // vol

Lezen@Nest

Voor de tweede editie van Between the Lines kozen exposerende kunstenaars Ana Navas, Evelyn Taocheng Wang en Mila Lanfermeijer het boek ‘This Little Art’ (2017) van schrijver en vertaler Kate Briggs.

27 jan 2021

Verwend Nest Onderweg

Kinderworkshop@Nest

Voor thuiszittende kinderen tussen 6 en 12 jaar is er in januari een speciale editie van ons educatieprogramma Verwend Nest.

18 dec 2020

Opening III – uitgesteld

Opening@Nest

Opening van ||| – She spins the thread, she measures the thread, she cuts the thread met werk van Mila Lanfermeijer, Ana Navas en Evelyn Taocheng Wang.

15 dec 2020    20:00

I Beg to Differ – On Radical Empathy (uitgesteld)

Debat@Nest

Maandelijks debatprogramma waarin denkers, doeners en dromers in gesprek gaan over actuele kwesties.

27 nov 2020    16:00

Some World Futures

Tentoonstelling@Nest

Studenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag reageren op de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’. Vanuit het gedachte-experiment om zich een fundamenteel andere, duurzame en humane organisatie van de samenleving voor te stellen, speculeren de studenten over een onbekende toekomst waar zijzelf onderdeel van uitmaken.

24 nov 2020    20:00

I Beg to Differ – We Need to Talk

Discussie@Zaal 3

We need to talk! Er raast een storm van ontzetting door de Nederlandse kunstwereld. Naar aanleiding van het onderzoek over de beschuldigingen van zeden- en geweldsdelicten door een Haagse kunstenaar organiseren Nest en Zaal 3 een aangepaste editie van het programma I Beg To Differ, te volgen via een livestream.

19 nov 2020    20:00

Ode aan Bruno Latour – met Jan van de Venis en Khadija al Mourabit

Lezing@Nest

Nest en Filosofie in Den Haag organiseren een avondprogramma met filosoof Khadija al Mourabit en mensenrechtenadvocaat Jan van de Venis in teken van Bruno Latour

18 nov 2020

Verwend Nest

Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

17 nov 2020    20:00

Nest – Between the lines (online)

Leescafé@Nest

Op woensdag 11 november start de eerste editie van ‘Tussen de regels door’, een leescafé in relatie met de actuele tentoonstelling.

11 nov 2020    16:00

Rehearsing The Revolution – Sold Out

Workshop@Nest

Tijdens deze workshop ‘Rehearsing the Revolution’ nemen theatermaker Petra Ardai en dichter/muzikant Jörgen Unom Gario je mee in een imaginaire rondleiding door in het historische museum van de toekomst.

29 okt 2020    13:00

Boekpresentatie Scheltema – Wat Niet Is Maar Kan Zijn

Nest@Scheltema

Boekpresentatie van ‘Wat Niet Is Maar Kan Zijn’ bij Scheltema in Amsterdam.

22 okt 2020    19:00

Boekpresentatie Paagman – Wat Niet Is Maar Kan Zijn (afgelast)

Nest@Paagman

Boekpresentatie van ‘Wat Niet Is Maar Kan Zijn’ bij Paagman in Den Haag.

21 okt 2020

Verwend Nest / De Betovering Special

Kinderworkshop@Nest

Wat als je vandaag opnieuw op de wereld zou komen en alles is nog mogelijk? Hoe zou die wereld eruit zien, hoe leven de mensen samen en hoe ziet jouw woning eruit? Laat je inspireren door de tentoonstelling in Nest en creëer een maquette van jouw droom woning!

20 okt 2020    20:00

I Beg to Differ – Protest

Debat@Nest

Maandelijks debatprogramma waarin denkers, doeners en dromers in gesprek gaan over actuele kwesties.

14 okt 2020

Verwend Nest

Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

10 okt 2020    20:00

Museumnacht (afgelast)

Museumnacht@Nest

Nest wordt tijdens Museumnacht Den Haag één hele nacht het podium voor jong Haags muziek- en performance talent. Tussen de kunstwerken van de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’ treden jonge artiesten van Haagse bodem op.

10 okt 2020    15:00

Black Achievement Month

Nest@CBK Zuidoost

Black Achievement Month gaat dit jaar gewoon door, hoewel in kleinschalige vorm. Ook CBK Zuidoost doet weer mee met een kunstcafé in het kader van de tentoonstelling: A Fair Share of Utopia.

25 sep 2020    19:00

Hoogtij#62

Hoogtij@Nest

Tijdens Hoogtij #62 kun je op twee momenten aansluiten bij een rondleiding door de tentoonstelling ‘A Fair Share of Utopia’. Rondleidingen starten op 20.30 uur en 21.30 uur.

18 sep 2020    15:30

Building Conversation

Nest@CBK Zuidoost

Op vrijdag 18 september aanstaande organiseert CBK Zuidoost in samenwerking met Building Conversation de eerste publieke programmering rondom de tentoonstelling A Fair Share of Utopia.

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld