Tentoonstelling

Bokma Museum of Art

7 mrt – 12 apr 2009   /   Tentoonstelling@Nest

Tentoonstelling 7 maart tm 12 april 2009

Jan Bokma

Curator: Mariëlle Buitendijk

In Jan Bokma’s Museum of Art combineert Jan Bokma de rol van museum, curator en kunstenaar. In deze serie die aanleiding was om hem te vragen voor Nestarchy maakte Bokma sculpturen waarbinnen museale karakteristieken en hulpelementen als naamboordjes en afscheidingen figureerden.
Bokma werd gevraagd die kijk op presentatie mee te nemen in een project waarbij de totstandkoming van het werk publiekelijk gepresenteerd werd. Niet alleen waren er tijdens de productiefase publieke momenten, ook werd de kunstenaar al tijdens het werkproces gekoppeld aan experts Philip Peters, Arno van Roosmalen en Pim Voorneman om het werk in opbouw en zijn uitgangspunten te bespreken. Er was een symposium over het onderwerp van de museale invloed met medewerking van Leo Delfgaauw, Nina Folkersma, Marc de Kesel en Sharon Oldenkotte-Vrolijk.
Door de focus te leggen op de fase voorafgaand aan de definitieve presentatie werd de kunstenaar geconfronteerd met feedback en discussie over het thema en het onderwerp nog voordat het werk zelf voltooid was. De opzet was om te zien in hoeverre de feedback van publiek en experts van invloed was op de totstandkoming en evolutie van het werk en thema.
Voor de presentatie in Nest besloot Bokma niet langer uit te gaan van de invloed van museale presentatie op zijn eigen werk, maar op dat van Van Gogh. En dan met name de rol van reproductie en de afbraak en verandering van het beeld van Van Gogh door postcard, poster en museumwinkel.

Programma

Symposium

15 mrt 2009   /   symposium@Nest

Een symposium over de context van het museum o.l.v. Leo Delfgaauw (o.a. Hoofd Frank Mohr Instituut) met marc de Kesel (o.a. Senior onderzoeker Radboud universiteit). Sharon Oldenkotte- vrolijk (o.a. Adviseur bouwfonds collectie) en Nina Folkerma (o.a. Gast curator SMAK).  

Hans Theys

19 mrt 2009   /   Artist Talk@Nest

Als aansluiting aan de tentoonstelling gaf Hans Theys (o.a. Auteur) een lezing over de serie ‘Musee d’art modern’ van Marcel Broodthaers.

Marja Bosma

2 apr 2009   /   Artist Talk@Nest

Als aansluiting aan de tentoonstelling gaf Marja Bosma (curator Centraal Museum Utrecht) een lezing over het werk van Thomas Huber.

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld