How Rest the Brave bezoeken? Koop tickets online

Tentoonstelling

How Rest the Brave

27 jan – 27 mrt 2022   /   Tentoonstelling@Nest

Helen Cammock
Danilo Correale
Katarina Juričić
Yoojin Lee
Ana Montiel
Frida Orupabo
Remco Osório Lobato
Pamela Phatsimo Sunstrum
Mladen Stilinović

In een maatschappij die zich richt op het optimaliseren en commercialiseren van al onze wakkere momenten, rijzen vragen over de mogelijkheid om weerstand te bieden aan de groeiende eisen van het kapitaal. De groepstentoonstelling How Rest the Brave steekt een spaak in het wiel van de slopende productiviteitscultuur en zet vraagtekens bij haar excessen. 

Welke aspecten van het dagelijkse leven bieden radicale mogelijkheden om te ontsnappen aan de schaduw van geoptimaliseerde productiviteit? Wat betekent het om niets te doen? Hoe is er om te gaan met de behoefte aan rust? Welke waarde kent het onproductieve lichaam? 

Het luie protest. De vreedzame weigering. De werken in deze tentoonstelling mijmeren over de radicale potentie van dromen en slapen binnen de gepolitiseerde en georganiseerde, lineaire tijd. Ze navigeren door de politieke dynamiek die definieert welk lichaam zich kan veroorloven te rusten en welk niet. Ze onderzoeken hoe door zowel historische als culturele conditionering elk rustend lichaam anders wordt geïnterpreteerd en gelezen. 

De negen kunstenaars in How Rest the Brave vertellen hoe rust wordt gebruikt als een vorm van verzet tegen de groeiende winstmaatschappij die met de minuut ongelijker wordt. De verbluffende, onvoorstelbare realiteit is dat er niets van kapitalistische waarde kan worden onttrokken aan rust, dromen, slapen en dutten. Deze tentoonstelling nodigt je uit om weg te dromen en stil te staan bij de waarden en grenzen van zogenaamd verloren tijd. 

Beeld: Dayna Casey

Slow Notes

Gedurende de tentoonstelling ‘How Rest the Brave’ delen Dean Bowen en Marjolijn van Heemstra hun bespiegelingen over rust en ledigheid met elkaar in een briefwisseling. Wanneer deden zij eigenlijk voor het laatst niets en hoe voelde dat? Hoe beweeg je als kunstenaar in een samenleving die voortdurend meetbare productiviteit vraagt? Kun je nog wel stilstaan om je werk te overpeinzen temidden van de kapitalistische eis voortdurend van waarde te moeten zijn?

Vanuit de vraag ‘Can you remember when you last did nothing?’, naar het gelijknamige werk van Helen Cammock, opent Dean de correspondentie.

Programma

I Beg to Differ – Another Way In

18 jan 2022    20:00   /   Debat@Nest

Deze editie kun je meeluisteren naar het online panelgesprek ‘I Beg to Differ – Another Way in’ op dinsdag 19 januari 2022 om 20.00 uur

Verwend Nest

19 jan 2022    13:30   /   Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

De Lange Adem

27 jan 2022   /   Performance@Nest

In het kader van de poëzieweek presenteert NEST op 27 januari, de nationale gedichtendag, De Lange Adem, een poëtische slow-reading met Dominique de Groen.

Rest at Nest

1 feb – 22 mrt 2022   /   Event@Nest

Iedere dinsdag Siësta bij Nest tussen 13.00 – 15.00 uur

Verwend Nest

16 feb 2022    13:30   /   Kinderworkshop@Nest

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten.

I Beg to Differ – Waking Hours

4 mrt 2022    20:00   /   Debat@Nest

Deze editie kan je meeluisteren naar het gesprek ‘I Beg to Differ – Waking Hours’ met kunstenaar Narges Mohammadi en dichter/performer Dean Bowen in Nest tijdens Hoogtij.

Hoogtij #68

4 mrt 2022    19:00   /   Hoogtij@Nest

Een culturele route langs kunstenaarsinitiatieven, galeries en kunstinstellingen. Hoogtij vindt vier keer per jaar op vrijdagavond plaats in de Haagse binnenstad.

Between the Lines (online)

10 mrt 2022    20:00   /   Leesclub@Nest

For this edition of the reading café ‘Between the Lines’ on March 10, artist Danilo Correale will join us and has picked the book ‘We want everything’ by Nanni Balestrini from 2016.

Hours of my mind

12 mrt 2022    19:30   /   Educatie@Nest

Een educatief experiment waarbij fotografiestudenten van The American School of The Hague binnen hun artistieke proces werden begeleid door kunstenaarscollectief Das Leben am Haverkamp.

Lie down: a prelude

25 mrt 2022    20:00   /   Performance@Nest

De performance Lie down: a prelude, is gebaseerd op de publicatie As long as there is time to sleep (2016) en biedt verschillende visies op de wisselende eigenschappen van de slaap.

Nest TV

Bijlagen

Gerelateerde items

Met dank aan

Mondriaan
Gemeente Den Haag
Stuk
+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld