Tentoonstelling

The Spur of the Moment

5 mrt – 10 apr 2011   /   Tentoonstelling@Nest

opening, zaterdag 5 maart 2011, 16.00 uur

Ghislain Amar
David Bade / Yair Callender / Vincent Both
Koen Delaere
Tobias Hoffknecht
Bas van den Hurk
Charlott Markus
David Ostrowski
Michail Pirgelis
Remco Torenbosch
Femke de Vries
Sjoerd Westbroek
Jan Van Woensel

“Eternity is a mere moment, just long enough for a joke.”
Hermann Hesse

 “Sinds de wereld vanaf de 20ste eeuw onderhevig is aan snelle sociale veranderingen die veelal van korte duur zijn, is alles wat ooit als vanzelfsprekend werd geacht verdwenen. Door deze verschuivingen die ervoor zorgen dat het individu zich flexibel en zelfstandig op dient te stellen, is de eeuwigheid en duurzaamheid zoals we die kenden buiten spel gezet. Het moment onderstreept het gevoel van tijdelijkheid, kwetsbaarheid en ondervindt hierdoor een strijd tegen de eeuwigheid. Nu moet het gebeuren, niets is voor eeuwig.”
Remco Torenbosch

The Spur of the Moment is een Nestarchyproject van Nest in samenwerking met Koen Delaere. Koen Delaere  is onderdeel van Whatspace, een Tilburgs kunstenaarsinitiatief zonder plek of programma. Whatspace organiseert ad hoc events en tentoonstellingen die vaak verbonden zijn aan de plek waar een van de leden van Whatspace zich op dat moment bevinden. De projecten worden meestal op korte termijn en vanuit een impuls opgezet.

Binnen The Spur of the Moment wordt ‘het moment’ aangegrepen voor een tentoonstelling met tijdelijke oplossingen, impulsieve acties en improvisaties.

Programma

Rondleiding

27 mrt 2011    16:00   /   Rondleiding@Nest

Nestcoördinator en kunsthistorica Marijn Ottenhof leidt rond, vertelt over het werk en gaat in gesprek met het publiek. In informele sfeer wordt besproken wat er te zien is en waar het om draait bij The Spur of the Moment. (gratis)

+

Nest nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Nest nieuwsbrief
* verplicht veld