Ear Piece #1

Een avond van ongemakkelijk luisteren met 11-23, Orphax & exael / naemi

 •  
Luistersessie Concert 

Maak kennis met de wereld van ambient, noise en minimal muziek tijdens deze luisteravond bij Nest in Laak. In een wereld vol luide stemmen, kreten en waarin volume vaak de boodschap domineert, kunnen we ons afvragen: kunnen we nog luisteren of horen we alleen maar?

Tijdens deze avond ligt de nadruk op het eerste. Onder begeleiding van luisterfanaat 11-23 worden verschillende genres elektronische muziek geïntroduceerd: van lage en langgerekte tonen (drone-muziek), tot het ruwe noise of het sinistere dark ambient. Daarna volgt een live-optreden van Orphax, de artiestennaam van Sietse van Erve. Hij zal een liveset verzorgen van minimalistische ambient. De avond wordt afgesloten door Nick Klein, oprichter van het label Psychic Liberation en geprogrammeerd door Club Laak. Voorkennis is niet nodig, van de nieuwsgierige nieuwkomer binnen de experimentele muziek tot de geoefende luisteraar: iedereen is welkom. Klik op de namen van de muzikanten hierboven om meer over hen te lezen.

Tickets: €10 via Laak.club.

Programma
 • 20:00 - 20:45

  Luistersessie 11-23 (dj-set)

 • 21:00 - 21:45

  Orphax (live)

 • 22:00 - 00:00

  exael / naemi - Geprogrammeerd door Club Laak

Luistersessies Nest x Club Laak

In samenwerking met Club Laak organiseert Nest in Laak onregelmatig luistersessies die in het teken staan van deep listening. Deep listening is een concept en praktijk die is ontwikkeld door de Amerikaanse componiste en muzikant Pauline Oliveros. Het verwijst naar een intensieve en bewuste manier van luisteren die verder gaat dan alleen het passief horen van geluiden. Zo pleitte Oliveros voor een manier van luisteren waarbij je volledig aanwezig bent in het moment, met al je zintuigen, zodat je aandachtig en zonder oordeel alle auditieve nuances en subtiele details in de omgeving of muziek kan waarnemen. Ear Piece is de titel van een luisteroefening van Oliveros uit 1971, waarbij je jezelf dertien vragen kunt stellen die je helpen aandachtig te luisteren.

Mede mogelijk gemaakt door
 • laak-e1669248538391.png

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024