I Beg to Differ – Blooming Activism (online talk)

  •  

Iedere 3e dinsdag van de maand duikt I Beg to Differ in een heet hangijzer, een nieuw fenomeen, of juist dat wat onderhuids speelt in de stad. Deze editie kun je meeluisteren naar het online panelgesprek ‘I Beg to Differ – Blooming Activism’ op dinsdag 21 november om 20.00 uur (link TBA).

Het klimaatprobleem en de urgentie ervan is alom bekend, overal klinken de alarmbellen. Maar hoe komt het dat het activeren, vanuit de politiek en het ondernemen van actie op grote schaal, stagneert? In dit programma kijken we hoe verschillende mensen en initiatieven zelf actie ondernemen op lokaal niveau.
Geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Is it possible to be a revolutionary and like flowers?’ in Nest vertrekken we vanuit de artistieke verbeelding en onderzoeken we in het programma stappen die tot directe acties kunnen voeren. Hoe kan de abstractie van het globale klimaatprobleem lokaal worden vertaald? Welke rol kan kunst, als artistieke verbeelding, hierbij spelen?

Voor ‘I Beg to Differ – Blooming Activism’ nodigen we sprekers uit die op verschillende manieren hun klimaatactivisme beoefenen, die kritisch kijken naar de ongelijkheden binnen de problematiek en een intersectionele aanpak hebben binnen de klimaatbeweging, die met ludieke acties specifieke doelgroepen aanspreken en met zorg verbinding zoeken tussen mens/natuur, die duurzame relaties opbouwen, en zich ook richten op de jong(st)e generatie, om uit eindelijk van elkaars strategieën te leren en deze uit te wisselen.

De gasten van de avond zijn:
  • Babeth Fonchie Fotchind (dichter)
  • Ama Koranteng-Kumi (Bloei & Groei)
  • Klaas Kuitenbrouwer (Zoöp)
  • Raymond Landegent (Groenemorgen)

Het gesprek wordt gemodereerd door Dean Bowen.

Heb je vragen over het onderwerp of alvast aan de sprekers? Mail deze naar: ibegtodiffer@nestruimte.nl

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2021