Carola Houtekamer

(onderzoeksjournalist o.a. NRC Handelsblad,)

I Beg to Differ – We Need to Talk

  •  

*This program is in Dutch.

We need to talk! Er raast een storm van ontzetting door de Nederlandse kunstwereld. Naar aanleiding van het onderzoek over de beschuldigingen van zeden- en geweldsdelicten door een Haagse kunstenaar organiseren Nest en Zaal 3 een aangepaste editie van het programma I Beg To Differ.

Wij vinden het belangrijk om met elkaar te reflecteren op dit onderzoek. Het onderzoek werpt niet alleen de vraag op hoe onderwijsinstellingen, fondsen en instituten die met de beeldend kunstenaar te maken hadden, hier mee om zijn gegaan. Het werpt ook de vraag op: hoe gaan we dergelijke uitwassen in de toekomst voorkomen? Hoe borgen we een veilig werkklimaat?

Dinsdag 24 november gaan we onder leiding van Heske ten Cate (Nest) en John de Weerd (HNT/Zaal 3) met elkaar in gesprek. De avond is inmiddels volgeboekt, maar is ook via een livestream bij te wonen. Om het gesprek digitaal te volgen dien je de livestream van tevoren te reserveren, want deze zal later niet worden gepubliceerd. De avond is in het Nederlands.

Je kunt t/m vrijdag 20 november vragen aan het panel stellen via ibegtodiffer@nestruimte.nl

De avond is in het Nederlands en gratis toegankelijk. Reserveren is verplicht.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024