Museumnacht

  •  

Een met parfum doordrenkte liefdesbrief van een vakantieliefde of een zingende verjaardagskaart van je oudtante: een handgeschreven bericht in de brievenbus is zoveel waardevoller dan een duimpje omhoog. Toch heeft PostNL de afgelopen jaren ruim 10.000 brievenbussen verwijderd omdat we minder zijn gaan schrijven. Met drie verschillende workshops, gegeven door literair verlichte geesten, brengen Nest en kunstmagazine Mister Motley tijdens de Museumnacht een ode aan de geschreven brief.

De drie workshops:

Write for Rights

20.30 – 21.00 uur
Amnesty International strijdt onder andere voor de rechten van politieke gevangenen. Met ‘Write For Rights’, worden brieven verzameld die geschreven worden aan mensen die al jaren lang vastzitten en waarvoor het nodig blijft om aandacht op hun zaak te vestigen. Amnesty International vertelt over het concept en schrijft èn stuurt samen met de deelnemers brieven aan deze gevangenen.

Flessenpost

21.30 – 22.00 uur
Het sturen van flessenpost is een manier van communiceren die vroeger werd gebruikt door zeelieden. Zij gooiden een noodkreet of -oproep in een fles in zee met de hoop dat deze ergens zou aanspoelen en een lezer zou bereiken. Deelnemers aan deze workshop beschrijven hun noodkreet des levens. Zij worden hierin begeleid door Maurits de Bruijn. ’s Nachts wordt de flessenpost in zee gegooid en leggen vanaf daar hun eigen koers af.

Sexting op papier

22.30 – 23.00 uur
Een pikante foto is zo doorgestuurd, maar hoe overtuig je je verlangen naar je (geheime) geliefde in het geschreven woord? In deze hete stoomcursus leert Maartje Wortel je de ins en outs over schrijven over verlangen en seks.

Early Bird Ticket € 14,-
Reguliere tickets € 16,50

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2018