Queendom (film + Q&A)

In samenwerking met Grauzone Festival

  •  
Film Interview 

Samen met Grauzone presenteert Nest de film Queendom, gevolgd door een Q & A met Jordi Ariza Gallego.

In de film volgen we Gena, een queer kunstenaar uit een kleine stad in Rusland. Zij kleed zich in buitenaardse kostuums gemaakt van rommel en tape, en protesteert in de straten van Moskou tegen de regering. Gena, geboren en getogen in het barre Magadan, is nog maar 21. Ze creëert radicale optredens in de openbare ruimte op het snijvlak tussen kunst en activisme. Met haar werk brengt probeert ze de perceptie van queerness veranderen en de intimidatie en vervolging van de LGBTQ+ gemeenschap onder de aandacht brengen.

De film wordt gevolgd door een nagesprek met kunstenaar en organisator Jordi Ariza Gallego, gemodereerd door Samira Ben Messaoud, zakelijk leider van Nest.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met festival Grauzone. Grauzone richt zich op music, film en kunst en programmeert zowel nieuwe als gerenommeerde artiesten uit de underground scene van new wave, physhedelische en experimentele muziek.

De avond is gratis te bezoeken voor bezoekers van Grauzone. Reguliere bezoekers kunnen een kaartje kopen voor €5 en een ticket reserveren via email.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024