Verwend Nest

  •  
Kinderworkshop 

Workshop voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Doe een keer per maand mee aan een leuke workshop op woensdagmiddag, speciaal voor Verwende Nesten. We gaan eerst in de tentoonstelling kijken en daarna ga je zelf aan de slag.

Stel je voor dat je door een landschap van fluisterende stemmen loopt die langzaam veranderen in het gekwaak van kikkers. Luister naar zacht gesnik dat plotseling wordt onderbroken door het luide geluid van een straaljager die voorbij vliegt. Je hoort krekels, protesterende mensen, de vibraties van de aarde, een zingend koor en waterdruppels. Dit en nog veel meer kun je vinden in het kunstwerk The Singing Parliament.

Henk Schut, de kunstenaar, heeft maar liefst 150 speakers naar Nest gebracht. Allemaal hebben ze hun eigen stem en wij gaan daarnaar luisteren tijdens de volgende Verwend Nest workshop. Daarna gaan we deze geluiden vastleggen net zoals Henk dat doet. Henk maakt namelijk voor zijn geluidskunst een partituur. Een partituur is een soort tekening van muziek, waarin je alle verschillende stemmen kunt zien. Eigelijk is het muziek voor je ogen! De partituren van Henk zijn extra bijzonder; ze zijn kunstwerken op zichzelf. In de volgende workshop gaan wij onze eigen partituur maken.

Ben je nog geen lid van Verwend Nest? Eenmalig meedoen om te zien of je het leuk vindt, is gratis. Met een Ooievaarspas mag je gratis meedoen. Aanmelden en informatie via odine@nestruimte.nl

Bij genoeg aanmeldingen bieden we ook een groep van 15:30 – 17:00 uur aan.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024