Bloemenarrangement

  •  

Nest en Zaal 3 presenteren op 18 en 19 december het Bloemenarrangement. In Zaal 3 staat de voorstelling Bloemenduel van Steef de Jong en Louie van Beek. Bezoek voorafgaand aan de voorstelling de tentoonstelling Is it possible to be a revolutionary and like flowers? bij Nest.

Bloemenduel

Louis van Beek en Steef de Jong schreven Bloemenduel, een groots opgezette operette met vier hoofdrollen, een stuk of acht bijrollen, een koor en muziek voor een groot orkest. Alles bij elkaar voor een man of 80. Of eigenlijk een vrouw of 80, want ze schreven Bloemenduel voor een all female cast. Het testpubliek waar ze de operette aan presenteerden reageerde zo enthousiast dat ze besloten om er de theaters mee in te gaan. Gewoon met z’n tweeën. Het resultaat is Bloemenduel, een all female cast operette (voor twee heren).

Is it possible to be a revolutionary and like flowers?

De kunstenaars die in deze tentoonstelling samenkomen beantwoorden de vraag van de tentoonstellingstitel met een luidkeels ‘JA!’. Ze laten zien dat de bloem als symbool kan verleiden, troosten, helen, versieren en afleiden en vinden elkaar in feministische affiniteiten, queer verlangens en ecologische solidariteit. Maar bloemen kunnen ook een vorm van oppressie en censuur vertegenwoordigen, een geheimtaal, een knipoog én een mokerslag ineen.

Praktische informatie

Tijdens dit Bloemenarrangement verruimt Nest haar openingstijden en kunnen jullie met een combinatieticket van € 17,50 zowel de tentoonstelling als de voorstelling in Zaal 3 bezoeken. Wanneer je een museumjaarkaart hebt, kun je ook deze optie selecteren. Dan kun je deze bij Nest laten zien.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024