Filosofisch Café – lezing door Clara Bolle

  •  

‘History is His Story’ is een groepstentoonstelling in Nest die voortborduurt op de mythische wereld omschreven door muzikant, dichter en visionair Sun Ra (1914 – 1993). De kunstenaars die hieraan deelnemen, delen hun interesse in het maken van nieuwe mythologieën of het herinterpreteren van bestaande.

Net als Sun Ra heeft filosoof Clara Bolle een liefde voor mythologie. In deze lezing bespreekt ze vanuit westers filosofisch perspectief de rol en de functie van mythologie. Ze neemt het verhaal van de Odysseus hierbij als leidraad.

Clara Bolle: “We vertellen onszelf al vanaf het begin van de mensheid mythes, verhalen, over waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we naar toe gaan. Een bekend verhaal uit de Griekse mythologie is de Odyssee van Homerus. Tijdens de vele zwerftochten op zee verlangt Odysseus sterk terug naar zijn thuis, Ithaka, het land waar hij vandaan komt, naar een thuis, een plek van herbronning.”

Clara Bolle (*1985) is cum laude afgestudeerd in de wijsbegeerte en kunst- en cultuurwetenschappen. Ze publiceert regelmatig essays op het snijvlak van filosofie, kunst en literatuur. Daarnaast schrijft ze gedichten en maakt ze illustraties. Ze is werkzaam geweest als docent filosofie voor verschillende onderwijsinstellingen.

Met dank aan
  • Filosofie in Den Haag

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024