Performance Anaïs Lopez – The Migrant

  •  

Op zondag 16 december a.s. tussen 14.45 – 16.00 uur biedt kunstenaar Anaïs López dertig bezoekers van de tentoonstelling “The bricks that build a home” een unieke ervaring met haar live performance ‘De Migrant’ in het Migratie Museum.

Met een monumentaal boek als middelpunt neemt ze luisteraars tijdens de performance mee op reis. Zij vertelt over een kleine zwarte vogel met gele pootjes, een onstuimig kuifje en een scherp keelgeluid. Iedereen in Singapore kent de Javan Myna… en iedereen haat hem.

‘De Migrant’ is het opmerkelijke levensverhaal van een vogel, een verhaal over hoe wij met dieren omgaan, over de maakbaarheid van de stad en over onze pogingen om de ideale maatschappij te vormen. Tegelijkertijd is het verhaal een metafoor voor onze houding tegenover ‘de migrant’.

Anaïs López vertelt het verhaal van Myna aan de hand van een boek, of beter: een kunstobject; gezeefdrukt in monumentaal A3 formaat met illustraties en popups. Het boek is vormgegeven door veelvuldig bekroond grafisch ontwerper Teun van der Heijden en is geïllustreerd door de vermaarde Singaporese cartoonist Sonny Liew.

Hier vind je alle evenementen, tentoonstellingen, talks, workshops en performances die Nest organiseert.

2024