Nest op Art Rotterdam 2024

Van Nellefabriek, Rotterdam

Externe locatie

Tijdens Art Rotterdam toont kunstenaar Joeri Woudstra samen met Nest werk op het buitenterrein van de Van Nelle Fabriek.

In zijn werk is Joeri Woudstra constant op zoek naar een gevoel van nostalgie en melancholie. Door een altijd doordenderende vooruitgang wisselen technologische fenomenen zich in een razend tempo af. Door deze hoge omloopsnelheid kijken we niet alleen met nostalgie terug op onze jeugd – voor Woudstra de jaren ’90 – maar kunnen vergelijkbare gevoelens ontstaan bij voorwerpen van slechts een paar jaar geleden.

Woudstra is naast kunstenaar ook componist. In veel van zijn werk komen deze disciplines samen. ‘Radiate’ bestaat uit een serie installaties en performances. Woudstra brengt hierin de universele obsessie met zonsondergangen in relatie tot ons collectieve, generationele geheugen. Voor het van speakers gemaakte kruis ‘RADIATE II’ vermengde hij echo’s, samples en loops uit popmuziek met IPhone-opnames en opnames van tijdens zonsondergang uitgevoerde live performances.

Samenwerking

De samenwerking tussen Nest en Woudstra is onderdeel van een langere samenwerking. Vanaf april verhuist Nest tijdelijk naar een nieuwe locatie in Laak Den Haag, waar Woudstra ook curator is van nachtclub LAAK.

Joeri Woudstra - Radiate (2021 - ongoing)

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png