Out and About – Das Leben am Haverkamp

Kunstenaars
  • Christa van der Meer
  • Gino Anthonisse
  • Dewi Bekker
  • Anouk van Klaveren

Wat heeft jullie het afgelopen jaar beziggehouden?

“Das Leben am Haverkamp is verhuisd naar een spectaculaire nieuwe studioruimte, een voormalige galerie aan de Stille Veerkade 19 in Den Haag. We hebben de ruimte omgetoverd tot een textiel-, hout-, metaal- en gietwerkplaats en projectruimte. In de projectruimte kunnen we tentoonstellingen, filmvertoningen, diners en bingo’s organiseren. Sindsdien nodigen we regelmatig gelijkgestemde kunstenaars of mensen uit die we benijden omdat ze zo ongelooflijk getalenteerd zijn. De genodigde ster voegt zich een tijdje bij ons collectief – waarbij elke droom die past bij de afmetingen van deze vierkante ruimte wordt verbeeld en uitgevoerd.

Afgelopen zomer nodigden we Anouk Beckers uit om haar project JOIN collective clothes uit te werken, Gino presenteerde zijn nieuw gemaakt keramisch werk en binnenkort neemt Wessel Verrijt het stokje over met zijn fantastische bewegende sculpturen.”

Wat presenteren jullie vandaag?

“Deze tentoonstelling is een verzameling van individuele werken van de leden van Das Leben am Haverkamp – de plastic stoel als podium voor een actuele ontwikkeling in hun kunstenaarsbestaan.

Christa wat presenteer je in je stoel, het ziet er intrigerend uit!
C: ‘Het is een lichaam, opgebouwd uit vele, vele knopen. Hij is voortgekomen uit een macrame workshop een tijdje terug’

Gino wat kun je vertellen over je plastic stoel? Je hebt zelfs twee stoelen meegenomen!
G: ‘Twee pakken die uit kantoor zijn ontsnapt om in deze tuin te chillen, ze hebben de lichamen niet meer nodig.’

Wow Dewi, wat is het dat we hier zien?
D: ‘Het is een werk gemaakt van vacuüm gevormd PET en latex dat gedragen is op het naakte lichaam van een performer. Het is achtergelaten als een residu van een alter ego.’

Anouk?
A: ‘Er zit niet zo veel op mijn stoel. Toch heb ik de tijd genomen om hem te decoreren, omdat ik tactiele decoratie steeds meer ben gaan waarderen.’”

Iedere vrijdag presenteert een Haagse maker een kunstwerk op het grasveld aan het De Constant Rebecqueplein. Ondanks dat presentatie-instellingen voorlopig gesloten blijven wordt er door kunstenaars volop gecreëerd en geproduceerd in hun studio’s. Hierom nodigt Nest, zolang de lockdown duurt, iedere week een maker uit om werk te laten zien. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png