Stadstekenaar: Strandexrpess

Tekening 
Geplaatst:
strandexpress_2023_def_AD.jpg

De stadstekenaar (2023-2025) Babette Wagenvoort tekent samenkomsten op Haagse plekken, iedere maand publiceren we er één. Deze keer: Rijnstraat, Tramhalte Centraal Station

Op een hete dag is het fijn ‘strandgangers kijken’ op de halte van Tram 9 op het Centraal Station. Tijdens de zomermaanden rijdt ook een sneltram van de HTM tussen halten Station Hollands Spoor via het Centraal Station direct naar Scheveningen. Wanneer er een tram voorrijdt klinkt er op het perron “Dames en heren dit is de Strandexpress. De volgende halte is Kurhaus. Daartussen wordt niet meer gestopt”.

Voor een tekenaar is er een hoop te zien. Vrij veel bloot natuurlijk, al dan niet in strakke kleding gepropt, maar ook de anticipatie die uit de houdingen en gezichten van de wachtenden spreekt, is leuk om te proberen te vangen in een tekening.

Achter hen is het plafond van het Centraal Station zichtbaar door de donkere ruiten, die blauw getint zijn door de reflectie van de wolkenvrije lucht. Dit blauwe buizen-patroon doet alvast denken aan de golven waar de reizigers korte tijd later in kunnen duiken.

“Beste reizigers, deze tram is vol over twee minuutjes komt de volgende”.