Out and About – Daisy Madden Wells

Kunstenaar
  • Daisy Madden Wells

Wat heeft je het afgelopen jaar beziggehouden?

“Dit jaar is eigenlijk een vrij druk jaar voor mij geweest, ik heb gewisseld tussen drie studio’s – Goudlokje stijl. Kunstenaars die het afgelopen jaar een studio hadden, hebben veel geluk gehad. Het gaf me een extra ruimte om gewoon te ‘zijn’ – in een tijd waarin dat voor de meeste mensen drastisch verminderd was. Doordat ik iets meer geïsoleerd was, heb ik de tijd genomen om me te verdiepen in dingen die me interesseren, zoals papier-maché technieken en het decoratieve. Ik ben een fervent voorstander van het decoratieve. Ik zie het als een poging om tastbaar te maken en onszelf te omringen met alles van dit precieze politieke moment, nostalgie van een vergeten verleden of onze diepste verlangens voor de toekomst. Ik vraag me af of er een specifiek tijdperk of een specifieke stijl uit deze tijd zal voortkomen. Ik heb in ieder geval aan mijn eigen stijl gewerkt – de existentialistische groteske!”

Wat zien we op het gras?

“Op het gras is een leeuwenpicknick te zien. Ik ben de laatste jaren geobsedeerd door leeuwen. Niet de echte natuurlijk, maar hun positie als embleem en symbool door de geschiedenis heen. Dit is een beetje een verzameling van alle leeuwen die ik in deze periode heb gemaakt, en zoals je kunt zien zijn ze een beetje op hun hoede voor sociale contacten. Ik ben geïnteresseerd in het creëren van een intimiteit met het archetypische, en in het zien in hoeverre ik gevoel en kwetsbaarheid, zelfs ziel, in een voorwerp kan leggen. Vooral in voorwerpen die te maken hebben met macht of mannelijkheid – misschien is het geen toeval dat ze er na dit jaar uiteindelijk zo bang uit zijn gaan zien!

Sinds het begin van de lente fantaseer ik over een tijd waarin ik op het strand of in het park aankom en een grote groep vrienden zie die me toewuiven, en waarin we met z’n allen zitten te eten en dronken te worden, easy breezy. Het is niet helemaal hetzelfde, maar ik nodig je uit voor deze picknick, waar je kunt vertoeven op de bloemblaadjes en kunt genieten van een esthetisch passende traktatie. Voer de leeuwen trouwens niet, ze zijn puur symbolisch.”

Iedere vrijdag presenteert een Haagse maker een kunstwerk op het grasveld aan het De Constant Rebecqueplein. Ondanks dat presentatie-instellingen voorlopig gesloten blijven wordt er door kunstenaars volop gecreëerd en geproduceerd in hun studio’s. Hierom nodigt Nest, zolang de lockdown duurt, iedere week een maker uit om werk te laten zien. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png