Out and About – Leslie Nagel

Kunstenaar
  • Leslie Nagel

Wat heeft je het afgelopen jaar beziggehouden?

“Wat ik afgelopen jaar als heel bijzonder heb ervaren zijn de projecten die twee dingen gemeen hadden, namelijk samenwerking en experiment. Toen alles stil viel, kreeg ik de behoefte om te gaan experimenteren, om te spelen. Dit gebeurde onder andere met OCTA (Or Call This Art), een tijdelijk collectief dat ik samen met Bart Schalekamp bij elkaar bracht vanuit de behoefte om gezamenlijk in een ruimte te werken en de energie en de lol te laten zien, zonder de druk van het gelikte eindresultaat. Dit inspireert mij om meer in het moment te werken, om snelle interventies te kunnen doen.”

Wat presenteer je vandaag?

“Al langer denk ik na over een serie werken waar je als bezoeker in kunt stappen, en van waaruit jij je als sculptuur door de ruimte beweegt. De bezoeker wordt een sculptuur en de sculptuur een personage. Dit kunstwerk genaamd ‘01’ is op de wereld gezet om te performen. Het liefst zie ik ‘01’ als een personage in een theaterstuk, misschien met andere kunstwerken. De medespelers zijn in dit stadium nog onduidelijk. 01 staat nu buiten te bewegen en probeert verbinding te zoeken met anderen.”

Iedere vrijdag presenteert een Haagse maker een kunstwerk op het grasveld aan het De Constant Rebecqueplein. Ondanks dat presentatie-instellingen voorlopig gesloten blijven wordt er door kunstenaars volop gecreëerd en geproduceerd in hun studio’s. Hierom nodigt Nest, zolang de lockdown duurt, iedere week een maker uit om werk te laten zien. Buurtbewoners en voorbijgangers zijn van harte uitgenodigd om het kunstwerk te komen bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png