When the Sun Falls

Nest op Down The Rabbit Hole 2018

When The Sun Falls reist af naar muziekfestival Down The Rabbit Hole, wat dit jaar van 29 juni t/m 1 juli plaatsvindt. When The Sun Falls is een monumentaal kunstwerk, waarin de ondergaande zon wijze versmelt met het kunstwerk van Yair Callender. Speciaal voor Art Rotterdam ontwikkelde Yair Callender de indrukwekkende installatie When the Sun Falls bij de entree van de Van Nelle Fabriek. De presentatie was onderdeel van het ‘Open Air’ programma dat tijdens Art Rotterdam 2018 grootschalige kunstwerken op het terrein van de Van Nellefabriek toonde. Met When the Sun Falls wilde Yair Callender de kunstkoper en beursbezoeker uitnodigen plaats te nemen op het gras, om stil te staan bij alle niet aan te schaffen materie. Het kunstwerk was niet zozeer een aanklacht tegen de beurs, of het kapitalisme, maar nodigde wel uit tot een mate van bewustwording van het alledaagse en dat wat we gratis kunnen bekijken, mits we er af en toe op gewezen worden.

When the Sun Falls zal op Down the Rabbit Hole aan het water worden geplaatst en nodigt de bezoeker uit om te zitten, om zonder enige opsmuk, extra randprogrammering of sidekicks voor 7 minuten te kijken naar de zon die onder gaat.

In het afgelopen jaar heeft er een intensieve samenwerking plaatsgevonden met Yair Callender. Callender is op een veelzijdige wijze geïmplementeerd in het jaarprogramma. De manifestaties en kunstwerken die Yair Callender in samenwerking met Nest bedacht verschillen van vorm: een solo presentatie, deelname aan een groepstentoonstelling, een concert, een meditatie en dit festival.

Mede mogelijk gemaakt door
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • DH_black.png