Stadstekenaar: Shelter City in het Kurhaus

Tekening 
Geplaatst:
kurhaus_stadstekening_AD copy.jpg

De stadstekenaar (2023-2025) Babette Wagenvoort tekent samenkomsten op Haagse plekken, iedere maand publiceren we er één. Deze keer: Shelter City in het Kurhaus

Deze tekening maakte de stadstekenaar samen met twee kunstenaars die op dat moment in Den Haag verbleven als deelnemer van het ‘Artists’ Safe Haven’ initiatief van mensenrechtenorganisatie ‘Justice & Peace’. Yves Kulondwa uit Congo en Minal Naomi uit Sri Lanka werken beiden in hun land van herkomst aan verbetering van mensenrechten, de vrijheid van artistieke expressie, klimaatbewustzijn en de rechten van de vrouw.

In het Kurhaus was een zeer internationaal gezelschap bijeen van het ‘Shelter City’ netwerk. Samen organiseren zij in Den Haag en over de hele wereld tijdelijke veilige en inspirerende verblijfplaatsen voor mensenrechtenverdedigers en kunstenaars van over de hele wereld die onder hoge druk hun werk doen, in gevaar zijn, of risico’s lopen. De organisatie voelde zich wat bezwaard over de plek van bijeenkomen (“We gooien geen geld over de balk hoor, we kregen toevallig een hele goede deal”), maar wat is er mooier dan tijdelijk samen schuilen in het Kurhaus met uitzicht op de Pier?