Double Plus Good

Curatoren
  • Heske ten Cate
  • Laurie Cluitmans
In samenwerking met
  • Aveline de Bruin

De groepstentoonstelling Double Plus Good toont kunstwerken die het resultaat zijn van bijzondere, eenmalige samenwerkingen tussen kunstenaars. In de tentoonstelling breken kunstenaars in alle kwetsbaarheid hun oeuvre open voor een andere maker en tasten ze op papier, in films en installaties elkaars ideeënwerelden af. Wat drijft kunstenaars om een incidentele of juist langdurige samenwerking aan te gaan met andere makers of denkers?

Double Plus Good toont samenwerkingen tussen docenten en (voormalig) studenten, tussen geliefden en eenzamen, tussen verschillende generaties en kunstenaars met een gedeelde geschiedenis. Zij gaan met elkaar het gesprek aan in hun werk, dagen elkaar uit om een volgende stap te zetten of dieper in de materie te duiken.

De tentoonstelling is een vervolg op ‘Collaborations’ een tentoonstelling die Aveline de Bruin, (Collectie de Bruin-Heijn) eerder toonde in het Portugese Quetzal Art Centre en wordt met haar, Laurie Cluitmans (conservator hedendaagse kunst Centraal Museum Utrecht) en Heske ten Cate (artistiek directeur Nest) doorontwikkeld en gecureerd.

Lees hier de introductie ‘Collaboration creates community‘, die Heske ten Cate schreef voor de tentoonstelling en haar reflectie op een periode van intensieve samenwerkingen binnen Nest, en het essay ‘Niets maakt zichzelf‘ van Laurie Cluitmans. Alles over de tentoonstelling en de kunstenaars vind je hier.

De collectie van Cees en Inge de Bruin-Heijn groeide uit tot een van de grootste particuliere collecties in Nederland. De collectie De Bruin-Heijn wordt beheerd door dochter Aveline de Bruin, en in 2016 opende de familie een eigen tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst: Quetzal Art Center in Vidigueira, Portugal.

Mede mogelijk gemaakt door
  • DH_black.png
  • MFO_LOGO_RGB_ZWART_SMALL.png
  • stroom_100pt_zw.png
Download

Download hier de zaalteksten.