DICTU (Dienst ICT Uitvoering)

– lopend

In opdracht van Rijksbouwmeester presenteert Nest de komende vier jaar zes solotentoonstellingen in het DICTU gebouw. In de volledig door glas ommuurde binnentuin van de Dienst ICT Uitvoering worden vanaf 2023 vier jaar lang zes verschillende solotentoonstellingen gepresenteerd.

Een curator nodigt in overeenstemming met de werknemers van DICTU iedere acht maanden een kunstenaar uit die nieuw werk ontwikkelt voor deze bijzondere locatie. De binnentuin is niet openbaar toegankelijk voor bezoekers, maar doordat de behuizing van de ruimte van glas is, is het voor publiek wel mogelijk deze te allen tijde te bekijken. Dit maakt dat de tentoonstelling op ieder moment van de dag (én nacht) te bezichtigen is.

Oscar Santillán – TREELEMMA

De Binnentuin bevindt zich op een bijzondere plek in de stad. De groene oase is omgeven door asfalt en beton. Onder het gebouw door razen auto’s over de A12. Met het centraal station op steenworp afstand is het bruggebouw omgeven door ministeries en kantoorgebouwen. Binnen dit kunstprogramma wordt gezocht naar manieren waarop dit stukje artificiële natuur door ingrepen van kunstenaars wordt verheven of benadrukt. De absurditeit van deze ‘kantoortuin’ is bij uitstek geschikt voor kunstwerken die bewust reageren op deze plek.

Nest zet graag de deur open en verkent samen met kunstenaars plekken buiten de muren van de tentoonstellingsruimte.

Naast de programma’s en tentoonstellingen in het eigen Nest aan het De Constant Rebecqueplein is Nest ook te vinden op andere locaties. Op het gras van festivalterreinen, in de lokale kranten of bij kunstbeurzen bijvoorbeeld. Sommige van deze projecten zijn eenmalig, andere keren ieder jaar terug. Hier vind je deze projecten.

Zoals de tentoonstellingen die we sinds 2018 maken op muziekfestival Down The Rabbit Hole. Ook initieerden we samen met de Gemeente Den Haag en het Haags Gemeentearchief de eerste Haagse stadstekenaar. Voor een periode van twee jaar verschijnt er om de week een tekening van de stadstekenaar in het Algemeen Dagblad. Blader naar rechts om meer over de projecten te lezen.